עברתם פרוצדורה רפואית שלא התנהלה בהתאם לציפיות וגרמה אצלכם לפגיעה גופנית או נפשית? מרגישים שלא קיבלתם טיפול רפואי שתאם את הצרכים שלכם או אפילו סבלתם מנזק כלשהו בעקבותיו?
אם התשובה לאחת מהשאלות האלו היא חיובית, ויש לכם מספיק ראיות שתומכות בכך, ייתכן מאוד שאתם יכולים להגיש תביעת פיצוי בגין רשלנות רפואית. התהליך הזה, חשוב להבין, עשוי להיראות מורכב ואף מבהיל לחלק מהאנשים, בצורה שאף יכולה לגרום להם לוותר עליו לחלוטין.
אז כדי לעזור לכם להכיר קצת יותר את התהליך הזה ואת הדרכים להיערך לקראת הגשת התביעה – ריכזנו בעבורכם את כל המידע שחשוב לדעת על רשלנות רפואית בצורה שתעזור לכם להבין האם יש לכם "קייס" לתביעה – ואיך משפרים את הסיכויים שתקבלו את הפיצוי שאתם זכאים לו:
לפני הכול: מה זה בעצם רשלנות רפואית ומה אומר החוק בישראל בנושא?
חשוב להבין שבכל טיפול רפואי שאתם עוברים – בין אם מדובר בפרוצדורה פשוטה או בניתוח מורכב – יש סיכון מסוים לתופעות לוואי ולסיבוכים. מחובתו של הרופא לעדכן אתכם על הסיכונים האלו לפני תחילת הטיפול ולקבל את הסכמתכם לבצע אותו.
כמובן שלא בכל מקרה שבו מופיעים סיבוכים או תופעות לוואי ניתן לתבוע את הצוות הרפואי, אולם העילה לתביעה קיימת כאשר הצוות המטפל ביצע סטייה ברורה מכללי הזהירות הסבירים המצופים ממנו – ורק אם הדבר הוביל באופן ישיר לפגיעה כלשהי במטופל.
החוק בישראל, חשוב להבין, לא מגדיר באופן ישיר מהי רשלנות רפואית, אם כי המושג מופיע בסעיפים ספציפיים בחוקים הקשורים בפקודת הנזיקין ועוולת הרשלנות. באופן כללי, החוק מחייב כל אדם, ובטח כשמדובר ברופא, לנקוט צעדי זהירות כדי למנוע פגיעה באחרים – ואם ניתן להוכיח שהצעדים האלו לא ננקטו – הרי שמדובר ברשלנות שנדרש לפצות אתכם בגינה בהתאם להחלטת בית המשפט.
על אילו טיפולים רפואיים ניתן לתבוע פיצויים בגין רשלנות רפואית?
תביעה על רשלנות רפואית יכולה לנבוע מסיבות רבות – בין אם הפגיעה נעשתה במכוון, מתוך טעות אנוש או בגלל תקלות או ליקויים שונים בציוד הרפואי ששימש את הצוות במהלך הטיפול.
הסיבות הנפוצות ביותר להגשת תביעות על רשלנות כוללות בין היתר ניתוחים שכשלו או הסתבכו בגלל רשלנות או סיבות אחרות שניתן היה למנוע; איחור או קושי לאבחן מצב רפואי מסוים; רשלנות הקשורה במחלת הסרטן לרבות אבחון שגוי, טיפול לקוי או קשיים בהתאמת הטיפול הנכון; סיבוכים שקשורים בהיריון ולידה; בעיות שצצות במהלך ניתוחים פלסטיים או טיפולים אסתטיים ועוד.
כאמור, רשימת הבעיות שבגינן ניתן להגיש את התביעה כזאת היא ארוכה ביותר, אך באופן כללי, בכל מקרה שבו אתם חשים שלא קיבלתם את הטיפול שציפיתם לו וסבלתם מפגיעה כלשהי כתוצאה מכך – עדיף לבחון, בעזרת גורם מקצועי, האם יש בסיס לתביעה ומה עשוי להיות גובה הפיצוי שתקבלו.
איך אפשר לדעת אם יש בסיס לתביעה שלי?
ראשית, חשוב להבין כי לאנשים שאינם מכירים את הנושא הזה היטב ועוסקים בו יום-יום – לא תמיד פשוט להבין האם יש עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית או לא. אנחנו רואים במשרד לא מעט אנשים שמגיעים אלינו בביטחון מלא שיש להם "קייס" לתביעה, אך כשבוחנים את הנתונים והמסמכים שלהם בעיניים מקצועיות מבינים שלא כך המצב. גם המצב ההפוך קורה לא מעט – אנשים כלל לא יודעים שהם יכולים לתבוע ולקבל פיצויים נאים שהם פשוט מוותרים עליהם.
אנשי מקצוע, כלומר משפטנים שעוסקים ברשלנות רפואית, יודעים כיצד לבחון את התיקים האלו בעיניים אובייקטיביות ומקצועיות – כלומר לראות האם ישנה הגדרה בחוק שקובעת שאכן הייתה רשלנות בטיפול בכם – וכיצד לפצות עליה.
לכן, אנחנו במשרד עו"ד פרץ-פרידמן-מיכאלי מענקיים שירותי ייעוץ מקצועי בחינם וללא התחייבות, כדי לעזור לכם להבין האם יש מקום לתבוע או לא. המפגש הזה הוא כאמור לא מחייב ויעזור לכם לקבל תמונה מדויקת ומקצועיות יותר של מצבכם, הבסיס לתביעה וגובה הפיצוי המוערך שאתם עשויים לקבל במקרה של זכייה.
מה לעשות לפני שמגישים תביעה על רשלנות רפואית?
לפני שאתם בכלל מגיעים לפגישת ייעוץ ראשונית אצל עורך דין או אפילו מתחילים לחשוב על הגשת תביעה כלשהי, חשוב לזכור דבר אחד – כדי לנצח בתביעות מהסוג הזה יש להבין שתיעוד זו מילת המפתח.
חשוב לתעד כל דבר – בין אם אתם חושבים שהוא חשוב ורלוונטי לתביעה שלכם ובין אם לא. בהקשר הזה יש לשמור לדוגמה כל סיכום ביקור אצל רופא – פרטי, בבית החולים או בקופת החולים. יש לשמור גם תוצאות של בדיקות שערכתם, צילומים שנעשו לכם, אבחונים, מרשמים לתרופות שנטלתם ואפילו קבלות על ציוד רפואי שרכשתם.
ככל שתקפידו לתעד את כל התהליך הזה על כל פרטיו – כך יהיה קל יותר להוכיח אם קיימת פגיעה בגלל הטיפול הרפואי ואם אכן מדובר ברשלנות שהובילה לפגיעה שיש לה תוצאות בולטות, ברורות וחד משמעיות.
חשוב כמובן אפילו יותר לשמור ולהציג כל מסמך שקשור באופן ישיר לפגיעה שלכם. זו יכולה להיות חוות דעת רפואית שקושרת בין הפגיעה לטיפול הרפואי שקיבלתם או כל הוכחה אחרת שעשויה לסייע לתמוך בטענה שלכם בבית המשפט.
איך משיגים חוות דעת רפואית ממומחה אמין שאפשר לסמוך עליו?
כל תביעה בגין רשלנות רפואית דורשת חוות דעת ממומחה שיעיד כי אכן התרחשה פגיעה שנגרמה לכם כתוצאה מטיפול רשלני. אם הרופא שטיפל בכם לאורך כל הזמן הזה הוא גם הרופא שאתם מגישים נגדו את התביעה, הוא ככל הנראה לא ישמח לתת לכם מסמך שקובע זאת באופן ישיר. לכן, נדרש מומחה אובייקטיבי שיעריך את מצבכם ויספק את חוות דעתו המקצועית.
עורכי הדין ורד פרץ-פרידמן ואייל מיכאלי פועלים בתחום הרשלנות הרפואית כבר יותר מ-20 שנים. השנים הרבות שבהן אנחנו עוסקים בתחום אפשרו לנו לייצר קשרים עם מומחים מסוגים שונים שיכולים לכתוב חוות דעת אמינות מקצועיות ואובייקטיביות במטרה לפשט מאוד את תהליך הגשת התביעה.
הבחירה בזהות המומחה שיכתוב לכם את ההמלצה היא כמובן בידיים שלכם – אך עבודה עם רשת מומחים שכבר הוכיחו את יעילותם ומקצועיותם תספק עוד קצת שקט נפשי שכל כך נדרש בהליכים מהסוג הזה.
איך לבחור עורך דין שמתעסק ברשלנות רפואית?
במקרים רבים, אנשים מגיעים לבקש ייעוץ במשרדנו לאחר שניסו בעצמם לקבל פיצוי אך לא קיבלו מענה שעונה לציפיות שלהם. הניסיון שלנו מלמד שככל שפונים מהר יותר לעורך דין שמתמחה באופן ספציפי ברשלנות רפואית, כך גובר הסיכוי לקבלת התביעה, וגם גובה הפיצוי המתקבל נחשב גבוה יותר באופן ממוצע.
כשבוחרים בעורך דין, יש לשים דגש לא רק על הניסיון, אלא גם על היחס האישי – דבר שאנחנו מאוד מקפידים עליו במשרדנו. אצלנו, כל לקוח מקבל את מספר הטלפון האישי של עורך הדין המטפל בו – בלי לעבור דרך מזכירה או מתווכים נוספים. אנחנו מקפידים לתת מענה ללקוחות בכל שעות היממה במידת האפשר ועושים הכול על מנת להשיג בעבורם את הפיצוי שמגיע להם – בין אם מדובר בתיקים קטנים ופשוטים או גדולים ומורכבים.
אם גם אתם מרגישים שנגרם לכם עוול בעקבות טיפול רפואי רשלני, אנחנו מציעים לכם להגיע אלינו לפגישת ייעוץ ללא תשלום או התחייבות כדי להבין האם יש עילה לתביעה.